Wat is het?
Cranio Sacrale Therapie is ontstaan uit de osteopathie. Het woord komt van cranio, dat schedelbeen betekent, en sacrum, dat heiligbeen betekent. In ons lichaam zijn drie soorten vocht aanwezig: bloed, lymfe en craniosacraal vocht. Dit laatste stroomt vanuit het hoofd langs het ruggenmerg richting het heiligbeen en weer terug. Het omgeeft onze hersenen en het centraal zenuwstelsel. De stroming van craniosacraal vocht heeft een bepaald ritme. Voor een geoefend persoon is het ritme in het hele lichaam te voelen, ook de blokkades.

Wat gebeurt er tijdens een sessie?
Na een kort voorgesprek ga je liggen op de behandeltafel.
Door zachte aanraking onderzoekt de therapeut de spanningen in je bindweefsel en nodigt die uit om te ontspannen. Via een diepgaande en tegelijk zachte sessie kom je dichter bij je zelfgenezend vermogen
Dan kan de therapeut  je uitnodigen  te praten over wat je dan waarneemt en voelt  om eventuele trauma’s te verwerken (= somato-emotional release).

Sleutelwaarden zijn hierbij begrip, respect en aandacht van de therapeut.

Voor wie is het?
Voor iedereen met (één van de) volgende problemen: rugklachten, depressie, migraine, sinusproblemen, burn out, slapeloosheid, darmklachten, enz.


Voor meer info en afspraken:
Jona
tel 0472/350 631
Stacks Image 138